13 december 2008

'Say it's carol singers'
Lucia idag.
Gårdagen bjöd på lussebullar med söta russin i, pepparkakshjärtan, julmust och kaffe för den som var sugen på det. Gamla julklassiker spelades i matsalen och vi bubblade varmt med varandra om jullovet, födelsedagar och klappjakt.

Från 10.00 till 15.00 har jag jobbat idag och mitt i allt fick jag se ett luciatåg med hästar, vagnar, pigga tomtenissar och söta tärnor. Lucian missade jag precis, tyvärr.
Här hemma i huset har det inte blivit något lussande, men däremot har många små julattribut fått fylla ut mitt annars ganska färglösa rum, mamma hjälpe mig att knyta lite krokiga men fina rosetter av hjärtfyllda band runt gardinen.
Nu ska jag äta pepparkakor så jag får ont i magen och sedan trösta mig med världens finaste julfilm,
Love Actually.
Vilka är era finaste luciaminnen?

5 kommentarer:

Josefin sa...

Jag och Huldis tittade nyss på Love Actually! Jag har sett den tvåsiffrigt många gånger. :) <3

josefine sa...

Love Actually är en av de finaste julfilmerna jag vet. Man blir alltid så varm i hjärtat. Ända in. Den lämnar efter sig en skön känsla i magen, sådär som man vill att filmer ska göra.

Hoppas att du har en jättefin lördagskväll! kramar.

Bea sa...

Mitt bästa luciaminne är en blandning från två olika lucior. Det ena är från alla lucior som jag har firat i herräng. Där var vi alltid så noga med att allting skulle vara som det brukade. När då en ny lärare bestämde att vi skulle sjunga luciasången akusiskt blev det uppror och min mamma ringde personligen till denna lärare och sa till på skarpen. Dessutom blev det ett år så att vi inte skulle sjunga rudolf, men det var det fler elever som va emot och med Robin Mattson i spetsen fixade vi tillbaka sången. Mitt andra minne är från lucia år 2006 (?) Då när du var lucia. Allt var så juligt, tyckte jag. Att gå upp i ottan och sen sjunga hela dagen lång, ha Gambi för oss själva och sen sjunga framför en ganska stor folkskara på torget. För att inte glömma färden från Kristinagården ner till Centrum med häst och vagn då när flera av tärnorna, inklusive mig, höll på att ramla av vagnen och flera av killarnas kläder fick små hål i sig från facklorna. Det är minnen det!

josefine sa...

jag håller fullkomligt med, clementiner är vansinnigt gott! du skriver också fantastiskt fint ska du veta! hoppas att du har haft en jättefin måndag.

jennifer. sa...

Jn: Mys! Haha, det är du inte ensam om! ;) <3
Jne: Precis så :) Tack :) <3
Bea: Hehe, okej ;P Vad roligt att du tycker det om lucian 2006, jag håller med dig! <3